Uusia saavutuksia

Tämä on ollut erittäin hyvä viikko! 🙂 Tuntuu uskomattoman hyvältä, kun kroppa vastaa siten, kuin sille huudetaan. Mitä tämä siis tarkoittaa?

On siis meneillään viikko 11 tämän uuden kunto-ohjelman parissa. Tuntuu uskomattomalta kaikki se, mitä on tapahtunut tämän viikon aikana.
Olen aina nähnyt unia ja haaveillut muutenkin siitä, että yhtäkkiä vain pyrähdän juoksuun ja juoksen niin kuin se ei tuntuisi missään! Maanantaina tein reilun 5 kilsan intervallitreenin, johon tuli käytännössä puolet kävelyä ja juoksua molempia. Tiistaina sitten pähkäilin, että mitäs sitä keksis lämmittelyksi, kun ajattelin punttijumppaa tehdä. Sain päähäni, että käynpä juosten naapurin huvilalla, hieman reilun kilsan päässä. Pistin kengät jalkaan ja vain tein sen! OIKEESTI! 😀 Vielä kolmas saavutus oli lauantaina, kun lähdin ensin kaupungille kävellen. Kroppa tuntui todella hyvältä ja pelas kuten sen on tarkoitettu pelaavan. Kavereille sitten tuumasin, et juoksen sitten kotiin ja herranen aika! Sen myös tein! Kiersin vieläpä hieman mutkan kautta. Olenko nyt siis saavuttanut sen pisteen tuossa juoksemisessa, mistä olen aina uneksinut? Luulen, että olen. Jälleen uskon hieman enemmän siihen, että joskus vielä juoksen sen 10 kilometriä. 🙂

Pari viikkoa sitten sain korvattua kevään miinukset pois ja nyt mennään tavoitteissa kivasti plussalla. Kilometreissä mennään vielä jäljessä, mutta se pitäisi korjaantua kolmella fillarilenkillä. Perimmäisinä vuositavoitteinani oli 200 tuntia ja Suomi päästä päähän linnuntietä, eli 1160 km. Tällä hetkellä menen reilusti tuntitavoitteen yläpuolella ja loppusaldo lähestynee kolmeasataa tuntia. Kilometreissä menemme vielä noin 50 kilometriä perässä, mutta eiköhän tämä elokuu sen korjaa.

Toinen hieno saavutus oli se, kun totesin, että mulla ei varmasti koskaan ole ollut näin hyvät vatsalihakset kuin nyt! Tein pilatesta tuossa yksi päivä, ja siinä monissa liikkeissä vaaditaan sitä, että keskivartalo pysyy tiukasti oikeassa asennossa. Yllätin itseni, että kykenin tekemään sellaisia ihan uusia liikkeitä ja intensiivisemmin kuin olisin kuvitellut.

Ensi viikolla tulee siis periaatteessa kolme kuukautta täyteen tätä kunto-ohjelmaa ja tarkoitus olisi, että tuo juoksubuumi saisi jatkoa. Siitä on vajaa vuosi, kun lähdin jälleen juoksemaan. Syyskuun alussa tulee vuosi täyteen. Todella paljon on siitä edistytty ja odotan innolla, mitä uusi vuosi tuo tullessaan. 🙂

2 thoughts on “Uusia saavutuksia”

  1. Eikun sitten ensi vuonna puolimaratoniin. Olet samassa vaiheessa kuin minäkin olin aikoinaan. Hyvältä näyttää 🙂

    1. Katsotaan. 😀 On hitaan puoleista ton migreenin takia tämä eteneminen, mutta kyllä se puolikaskin varmaan eteen vielä tulee. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *